Wo
Voltijd
36 maanden

Een telefoonverbod?! Op veel middelbare scholen is de telefoon niet meer welkom in de klas. Maar waarom eigenlijk niet? Wat zegt de wetenschap precies over onze relatie met mobiele telefoons en sociale media?
Kunstmatig intelligent?! Als we het nieuws soms moeten geloven, dan rijden we over een paar jaar allemaal in zelfrijdende auto’s en lost kunstmatige intelligentie alle wereldproblemen op. Maar hoe slim zijn computers eigenlijk en welke taken van mensen zullen ze echt gaan overnemen?
Virtual reality?! Spelletjes en online werelden worden als maar realistischer. Zo realistisch zelfs dat tegenwoordig chirurgen worden getraind in virtual reality. Maar kunnen zij zo eigenlijk wel echt de kneepjes van het vak leren? Wat denk jij? En wat zegt de wetenschap over de ontwikkelingen en effecten van virtual reality?
Swipen voor liefde?! Liefde vinden we steeds vaker online, maar haat ook. Kunnen sociale media echt bijdragen aan een (on)gelukkiger leven? Wat denk jij? En wat zegt de wetenschap hierover?

In de bacheloropleiding Digital Society, kijken we naar de drijfveren en consequenties van digitale technologische revolutie. Je leert over de nieuwste technologieën (van algoritmes, tot virtual reality, tot kunstmatige intelligentie) en hoe je wetenschappelijk kunt bestuderen hoe zij onze huidige samenleving beïnvloeden, maar ook hoe jij zelf kunt bijdragen aan de ontwikkeling ervan. In deze opleiding bereiden we je voor op de arbeidsmarkt van de toekomst. We doen dit door middel van een interdisciplinair programma waarin sociale wetenschappen, zoals geschiedenis, filosofie, en sociologie, worden gecombineerd met een vleugje data science. Vind jij het leuk om na te denken over hoe nieuwe technologieën ons leven beïnvloeden, en hoe jij eraan kunt bijdragen hoe we betere, gezondere, en duurzamere technologieën kunnen ontwikkelen? Overweeg dan deze dynamische, volledig Engelstalige bachelor!

Bijzonder aan Digital Society

  • Het brede en interdisciplinaire karakter: je leert kijken naar digitale technologieën door verschillende disciplinaire lenzen. Bijvoorbeeld, een designer ziet andere problemen dan een beleidsmaker en jij leert de taal van beiden alsook van andere betrokkenen spreken.
  • Het internationale klaslokaal: De opleiding wordt gevolgd door mensen van over de hele wereld en dat brengt interessante perspectieven met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan digitale surveillance: dat betekent iets anders voor een Chinese student dan voor een Nederlandse student.
  • Probleemgestuurd Onderwijs (PGO): In plaats van urenlange colleges, krijg je in de bachelor Digital Society les in kleine studentengroepen en studeer je vooral door middel van zelfstudie. Je leert al discussiërend gezamenlijk de lesstof te begrijpen door ‘real-life’ problemen uit de samenleving te bestuderen.

Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over de bachelor Digital Society , bekijk ook onze curriculum video en ontdek of deze opleiding bij je past!