Na afstuderen beschik je over heel wat kennis en competenties en een waaier aan loopbaanmogelijkheden:
- Als biomedisch ingenieur sta je centraal in de ontwikkeling van nieuwe medische apparaten en speel je een belangrijke rol in zowel fundamenteel als toegepast onderzoek.
- Bouwkundig ingenieurs werken bij aannemers, studiebureaus, de overheid of onderzoeksinstellingen.
- Scheikundig ingenieurs werken in industriële bedrijfstakken zoals basis- en fijnchemie, aardolie en aardgas, non-ferrometallurgie, energie, afvalverwerking, voeding, cosmetica, farmacie, biotechnologie.
- Software-ingenieurs richten zich op ontwerp en architectuur van softwaresystemen, combineren hun kennis over hardware en software, of bouwen applicaties.
- Elektrotechnici hebben kennis van zowel algoritmen als hun implementatie in hardware en software.
- Energie-ingenieurs werken in technische functies: ontwerp, ontwikkeling, exploitatie en in stand houden van productie- en energiesystemen, kwaliteitscontrole en systeemintegratie.
- Materiaalkunde vormt je tot expert met leidinggevende taken in materiaalproducerende en ‑verwerkende industrie, nanotechnologie, chemische of luchtvaartindustrie etc.
- Logistiek en verkeer gaat in op de vraag van veel bedrijven naar experten met die achtergrond.
- Werktuigkundig ingenieurs zijn dankzij de brede opleiding inzetbaar in diverse industriële sectoren.
- Wiskundig ingenieurs starten hun carrière in onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen. Daarnaast zijn er ook vele mogelijkheden in de telecom- en bankwereld, chemische industrie en medische sector.