Hoe maak je een oprolbare televisie? Hoe verwerk je een stof in een medicijn? Als scheikundige maak je nieuwe stoffen voor duurzame producten, medicijnen, of de kunststof- en voedselindustrie.
Als scheikundige sta je aan de basis van nieuwe medicijnen of maak je een kunststof met bijzondere eigenschappen. Of je werkt mee aan een duurzamere wereld met oplossingen voor energieopwekking. In Groningen hebben we bijvoorbeeld de flexibele zonnecel gemaakt die je in rugzakken of raamfolie kunt verwerken. En ook de eerste moleculaire motor ter wereld is in Groningen ontwikkeld, waarvoor onze professor Ben Feringa in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde won.
Bij de bachelor Scheikunde kun je kiezen uit drie tracks: Smart Materials, Sustainable Chemistry and Energy, of Chemistry of Life. In Groningen kun je tot het tweede jaar nog switchen tussen Scheikunde en Scheikundige Technologie. Je kunt dus rustig ontdekken wat het beste bij je past.
Is dit de bachelor voor jou?
Het creëren van nieuwe moleculen en materialen en het uitvoeren van onderzoek naar chemische problemen van geavanceerde functionele materialen interesseert jou. Als je wilt begrijpen hoe atomen, moleculen en ionen de wereld waarin we leven bepalen, dan is onze BSc in Chemie het perfecte programma voor jou.
Wil je meer weten? Lees hier meer over de opleiding of vraag een brochure aan!