Hoe houden we droge voeten in Nederland, als het steeds vaker en harder regent? Is CO2-opslag in de diepe ondergrond een toekomstbestendige oplossing? Hoe voorkomen we dat giftige stoffen in het grondwater in ons drinkwater belanden? En helpt kennis van het Noordpool-klimaat van zo’n 55 miljoen jaar geleden de toekomst te voorspellen? Allemaal vragen over het systeem aarde waar jij je tijdens deze brede bèta-opleiding mee bezighoudt en uiteindelijk een antwoord op vindt.
Waarom aan de Universiteit Utrecht?
- Van kustprocessen tot het aardmagneetveld en van gebergtevorming tot grondwaterstroming. Alle belangrijke aardwetenschappelijke disciplines passeren hier de revu. UU heeft niet voor niets de grootste en breedste aardwetenschappelijke opleiding van Nederland.
- Jouw ambitie en interesses staan centraal. Zo stel je met de grote keuzevrijheid helemaal zelf jouw programma samen dat je op ‘t lijf geschreven is.
- Zowel docenten als onderzoekers doen onderzoek dat internationaal hoog aangeschreven staat. En daar krijg jij gewoon college van!
- En de actieve studievereniging U.A.V. organiseert naast excursies, feesten en symposia ook jaarlijks een buitenlandse reis.
Wist je dat…
Je tijdens de studie Aardwetenschappen ook op veldwerk in het buitenland gaat, zelf data in het veld verzamelt en deze leert interpreteren?