Je kiest in eerste instantie voor wiskunde omdat je gefascineerd bent door de schoonheid en de mogelijkheden ervan. Maar tijdens je opleiding zal die fascinatie transformeren tot pure liefde voor wiskunde. Als je iets niet snapt, dan zal je daar je tanden inzetten en het niet meer loslaten tot je het plots ziet. En op dát moment komt die verliefdheid, en dat gevoel van trots omdat je zelf een wiskundig draakje getemd hebt.
- Ben je kritisch ingesteld en wil je bewijzen zien voor je iets voor waar aanneemt?
- Geeft een mooi wiskundig bewijs jou een aha-moment?
- Zie je het als een uitdaging om problemen stap voor stap en beredeneerd op te lossen?
- Wil je bovendien de toepassingen zien die met je oplossing gemaakt worden?
- Gaat het jou eerder om inzicht dan om van buiten leren?
- Ben je goed in exacte vakken en kan je abstract denken?
6 keer 'check'? Dan is wiskunde de geknipte opleiding voor jou.
Waarom wiskunde studeren aan UAntwerpen?
1. Onderwijs van toponderzoekers
Aan de Universiteit Antwerpen gaan onderwijs en onderzoek hand in hand. Dat merk je ook in de opleiding wiskunde: je werkt als student samen met onderzoekers die jou vertrouwd maken met hun onderzoek.
2. Kom maar binnen
Op onze toffe Campus Middelheim zal je je direct thuis voelen. Lekker rustig en groen, ook al is de stad vlakbij! Maar ook binnen de opleiding is het erg gezellig. Er zijn niet zo erg veel wiskunde-studenten en iedereen kent hier iedereen, ook je proffen en docenten. Dat voel je bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse MathsJam. Een avondje voor wiskundeknobbels waaraan iedereen kan deelnemen.
3. Keuze en verrijking
In het tweede en derde deel van het bachelortraject kan je verschillende keuzeopleidingsonderdelen uit informatica, fysica, biofysica en economie selecteren. Zo verbreed je je blik op de wetenschappen.
4. Doorstomen in Antwerpen
Je studeert bij ons in de grootste stad van Vlaanderen, een heuse economische hub waar na je studie de jobs voor wiskundigen voor het oprapen liggen.
Vlot van secundair naar universiteit
Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform.
Om je kennis en vaardigheden te meten en zo een idee te krijgen van je academisch potentieel, moet je verplicht deelnemen aan de ijkingstoets. Een verplichte ijkingstoets wordt ook een starttoets genoemd. Je hebt een deelnamebewijs nodig van de starttoets om je in te schrijven voor de opleiding wiskunde.
In september, nog voor de start van het academiejaar, orga¬niseren we bovendien overbruggingsonderwijs, speciaal voor onze opleidingen met een hoog wetenschappelijk gehalte. Het programma bestaat uit vier lessenpakketten: studievaardigheden, academisch Nederlands, wiskunde en chemie.
Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform.