Angelina Horsting
“Naast het gewone studieprogramma heb ik meegedaan aan twee studentencompetities.”
Studiekeuze
“In eerste instantie had ik me ingeschreven voor de bachelor Biologie, maar tijdens de zomervakantie begon ik te twijfelen tussen Biologie en Moleculaire Levenswetenschappen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Moleculaire Levenswetenschappen omdat deze studie je leert over de bouwstenen van het leven. Ik wilde een goede basis hebben om kennis op te bouwen en daarom dacht ik dat dit de juiste keuze was. Na twee jaar wilde ik meer weten over het grotere geheel zoals ecosystemen. Daarom besloot ik dat ik om na de bachelor een master Biologie te volgen.”
Opleiding
“Tijdens de eerste twee jaar van de opleiding volg je verplichte vakken, en in het derde jaar kun je je eigen vakken kiezen. Organische chemie en thermodynamica vakken vond ik het meest interessant. Ik vind het namelijk leuk om te weten hoe dingen zijn opgebouwd en hoe de processen om ons heen precies werken. Het waren niet de makkelijkste vakken, maar ik heb veel geleerd. Bijvoorbeeld dat je huis niet koeler wordt als je in de zomer de koelkast open laat staan.”
iGEM
“Naast het gewone studieprogramma heb ik meegedaan aan twee wetenschappelijke studentencompetities. Eén van die competities was iGEM: een internationale wedstrijd waarbij honderden studententeams een maatschappelijk probleem proberen op te lossen met synthetische biologie. Met een team van twaalf studenten hebben wij ons gefocust op het redden van bijen van de parasitische mijt Varroa destructor. We hebben het project gepresenteerd in Boston voor 300 andere teams van over de hele wereld. Dat was een fantastische ervaring. We hebben zelfs de tweede prijs gewonnen!”
Topsector Chemie Studentencompetitie
“In de zomer voor ik aan mijn master begon deed ik met twee andere studenten mee aan mijn tweede wetenschappelijke wedstrijd: Topsector Chemie Studentencompetitie. Ons voorstel en dat van 3 andere teams werden geselecteerd om gefinancierd te worden door het NWO. In slechts twee maanden hebben we met CRISPR Cas9 een apparaatje ontwikkeld dat potentiele biologische wapens kan detecteren. Het apparaat kan ook gebruikt worden om tropische ziektes te detecteren, omdat het klein en makkelijk in gebruik is. Wij en de drie andere teams hebben onze projecten gepresenteerd op een chemie conferentie. Ons apparaatje werd gekozen tot het beste studentenproject!”