Docent Marie-José Reuken
Na een carrière in het bedrijfsleven bij verschillende kwaliteitsafdelingen, werkt Marie-José nu ruim 4 jaar als docent aan de HAN.
'Kwaliteit en voedselveiligheid is uiteraard niet meer weg te denken in de wereld van Food & Business. Tegenwoordig gaat het op kwaliteitsgebied niet meer alleen om het beheren van een kwaliteitssysteem en bijbehorende administratie. Het gaat ook echt over het gebruiken van je soft skills. Kwaliteit is een basisvoorwaarde voor een gezond bedrijf! Dit zijn dingen die ik probeer mee te geven in de lessen Quality Management.'
De vakken die Marie-José geeft hebben uiteraard allemaal raakvlakken met Quality Management. In het tweede jaar begeleid ze studenten in het toepassen van hun kennis over productkwaliteit en proceskwaliteit in het project Quality in Control. Hoe creëer je draagvlak en hoe neem je de andere afdelingen mee?
'Het overbrengen van mijn passie voor de Food Branche en met name de link met de actuele vraagstukken maken mijn werk erg leuk. Je ziet de studenten enorm groeien gedurende de jaren, zowel professioneel als persoonlijk. Deze combinatie en uiteraard onze enthousiaste studenten maakt dat ik elke dag met plezier voor de klas sta.'