Onze afgestudeerden vinden meestal werk in industriële of dienstensectoren die gebruikmaken van hoogtechnologische productiemiddelen. Daar kan je meewerken aan grootschalige automatiseringsprojecten, word je verantwoordelijk voor het ontwerpen, tekenen of programmeren van productiemachines, maar er zijn ook ingenieurs verantwoordelijk voor de aankoop, opstart of het onderhoud van machines – in binnen- en buitenland.
Als industrieel ingenieur elektromechanica op zak kan je technisch verantwoordelijke van een productielijn worden, of groepschef, kwaliteits- of veiligheidsverantwoordelijke.
Daarnaast is er ook werk in het domein van onderzoek en ontwikkeling. In zo'n omgeving krijg je de kans nieuwe innovatieve technologiën mee uit te werken, van conceptontwerp tot eerste prototypes.
Je kan eveneens terecht in bedrijven die zich bezighouden met klimatiseringsinstallaties. Sommige afgestudeerden gaan aan de slag als zelfstandige klimatiseringstechnieker.
De overheid zal in de toekomst nog meer verplichtingen inzake ‘efficiënt energiebeheer’ invoeren, waardoor er dringend nood is aan gekwalificeerde mensen om het energiebeleid en -ontwerp van gebouwen en productieprocessen in goede banen te leiden. De job van energiecoördinator is op jouw lijf geschreven.
Dankzij jouw polyvalente opleiding kan je eveneens terecht in de voedingsindustrie, in distributie- en in transportbedrijven. Je wordt daar verantwoordelijk voor de productie of onderhoudsverantwoordelijke voor complexe installaties.
Aan de universiteit kan je de wereld van onderzoek en spitstechnologie induiken. Dat kan fundamenteel, maar zeker ook toegepast onderzoek zijn. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.
Als je later wil lesgeven, volg je best na je studies nog een educatieve master.